ξενοδοχεια κυπαρισσια Fundamentals Explained
ξενοδοχεια κυπαρισσια Fundamentals Explained
Blog Article
Τα στενά δρομάκια του χωριού μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο. Κάνουν, στην πλειοψηφία τους, ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε διώροφα, ασβεστωμένα σπιτάκια, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες, φτιαγμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ένα γλυκύτατο αρχιτεκτονικό κολλάζ που θυμίζει νησί –ένα νησί στην άκρη της Πελοποννήσου.
Εάν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο Καλογριάς στην περιοχή Καστέλλι. Τα ερείπια του Κάστρου βρίσκονται σε έναν χαμηλό παραλιακό λόφο ανάμεσα στον οικισμό Κυπαρίσσι και στην παραλία Κυπαρισσίου. Πέρα από την αμυντική προστασία, η θέση του λόφου είναι τέτοια έτσι ώστε να κρύβει τον οικισμό από την θάλασσα. Η ιστορία του Κάστρου δεν είναι, δυστυχώς, γνωστή, αναφέρεται, όμως, ως «Βυζαντινό».
Τα σημάδια της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν κιτρίνισμα των φύλλων, μαρασμό και μειωμένη ανάπτυξη.
Η θέα από την κορυφή του στο Κυπαρίσσι και στην θάλασσα είναι λόγος αρκετός για να σκαρφαλώσεις εδώ πάνω.
Η Χώρα αποτελείται από λευκά σπιτάκια, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα σε στενά δρομάκια. Όσο πλησιάζετε προς το Κάστρο θα δείτε παλιά αρχοντικά και ενετικά κτήρια και μαγαζάκια με τοπικά προιόντα. Στο Κάστρο θα δείτε το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων.
Οι ιαματικές πηγές στην Ικαρία ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα και υπάρχουν και σε άλλες περιοχές στο νησί, όπως στον Άγιο Κήρυκο, στη Λευκάδα-Ξυλοσύρτη και στην Αγία Κυριακή.
Οι ξενιτεμένοι Κυπαρισσιώτες όμως το λατρεύουν, το επισκέπτονται συχνά, πολλοί έχουν παλιννοστήσει και διατηρούν σε καλή κατάσταση τα σπίτια τους με τους όμορφους λαχανόκηπους.
Μαζεύεται κόσμος από όλο το νησί και χορεύουν όλοι μαζί τον Ικαριώτικο χορό μέχρι να ξημερώσει.
Παρόλο που ξενοδοχεια κυπαρισσια τα κυπαρίσσια συχνά συνδέονται με υγροτοπικά περιβάλλοντα και βρίσκονται συνήθως σε βάλτους και έλη, δεν χρειάζονται απαραίτητα πολύ νερό για να επιβιώσουν. Στην πραγματικότητα, ορισμένα είδη κυπαρισσιών μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες ξηρασίας και είναι σε θέση να επιβιώσουν με λιγότερο νερό.
Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.
Το λιμάνι είναι παραδοσιακό και εκτός από τα επιβατικά πλοία φιλοξενεί πολύχρωμες βάρκες και σκάφη. Γύρω από το λιμάνι θα βρείτε την γραφική πλατεία και πολλά καφέ, ταβερνάκια και μαγαζιά.
Πάνω στο λοφάκι που υψώνεται στη νότια πλευρά της Παραλίας βρίσκονται τα ερείπια κάστρου, που κάποιες πηγές αναφέρουν ως βυζαντινό, αν και είναι επίσης πολύ πιθανό να αποτελεί τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης.
Γιατί ξεραίνονται τα κωνοφόρα δέντρα; (κυπαρίσσι, τούγια, λέιλαντ, γκολντ κρεστ, πεύκο, έλατο)
Οι πιο κοντινές παραλίες είναι φυσικά η παραλία του Αγίου Κηρύκου, η παραλία Πριόνι, τα Θερμά Λευκάδος και η παραλία Λευκάδα.